F1: Rejtélyes hibával küzd a Lotus 2 Ausztráliában, majd a következő versenyhétvégén, Malajziában is egy rejtélyes hiba hátráltatta Romain Grosjeant, de úgy tűnt, hogy a szepangi időmérő előtt sikerült kijavítani. Most úgy tűnik, mégsem, mert Sanghajban is küszködős volt a francia első napja. A problémák a délelőtti tréningen kezdődtek, amikor Grosjean autójára is felszerelték a Kimi Räikkönen által már Malajziában is használt új kipufogót, de délután, a régi alkatrésszel is folytatódott a szenvedés.

“Ez a harmadik péntek az idényben, és harmadszor ugyanaz a sztori” – mondta Grosjean, aki egy kilencedik és 12. helyet hozott. “Feltettük az új fejlesztéseket, borzalmas volt velük az autó, szóval visszatettük a régi specifikációt. És még rosszabb lett minden. Hiányzik a leszorítóerő, rá kell jönnünk, miért. Nem tudjuk Kimi beállításait használni, mert azok nem működnek.”

Elképzelhető, hogy a probléma magával a kasztnival van, de Grosjean korábban kizárta ennek lehetőségét. Egyelőre a csapat nem tervezi, hogy új autót épít, de ez is egy opció. “Talán ez a baj, majd meglátjuk. A lehető legrészletesebben elemeznünk kell az adatokat, mielőtt ehhez az opcióhoz nyúlunk.”

Räikkönennek rendben volt a napja, délelőtt 11. volt, de délután egészen a második helyig vágtatott előre. “A köridők alapján ez egy teljesen okés nap volt” – fogalmazott a finn. “Természetesen van javítanivalónk, azt sem tudhatjuk, mi lesz holnap, de ez nem volt rossz kezdés. Jól megyünk a lágy gumikkal, a keményebbekkel kevésbé jól, de még van időnk a javulásra. Jelenleg nincs gondunk, szóval ez egy jó kis hétvége lehet.”