A Force India nem akarta versenyzővé előléptetni a 2012-t náluk végigtesztelő Jules Bianchit, így a francia ifjonc végül az utolsó pillanatban, a szponzori gondok miatt kidőlt Luiz Razia helyére ugrott be a Marussiánál.
Bianchi csak két napot tesztelt a kiscsapatnál, de a szezonnyitón és Malajziában is alaposan verte a tél nagy részében vezető csapattársát, Max Chiltont, nem mellesleg a fő rivális Caterhamet is maga mögé utasította az első két versenyen. 
A bemutatkozás figyelemreméltóan sikerült, de a 23 éves francia azt állítja, hogy egyelőre még sem ő, sem az autó nem 100 százalékos, a Spanyol Nagydíjon indulnak majd be igazán.
“Nem mondom, hogy még egy másodpercet javulok majd vagy ilyesmi, realista vagyok. Melbourne-ben 90-95 százalékosan voltam felkészült, de már akkor is késznek éreztem magam, és jó volt az autóban. Spanyolországban viszont már 100 százalékosak leszünk, addigra minden összeáll, az autóra is kerülnek új fejlesztések” – mondta az Autosportnak. 
“Most sem vezetek rosszul, de még dolgoznom kell ezen, talán ki tudok még hozni magamból egy tizedet, az jó lenne. Egyszerűen csak szoknom kell még az autót, télen nagyon keveset vezettem.”
Bár az elsődleges cél a Caterham megverése, Bianchi titkon reméli, hogy a középmezőnyhöz is egyre közelebb kerülhetnek majd:
“Bizakodó vagyok, mert minden egyes fejlesztés javulást hozott eddig. Majd meglátjuk, hogy a további újításokkal közelebb tudunk-e kerülni a középmezőnyhöz, mindenesetre biztató volt a kezdés.”