Pastor Maldonado tavaly, második F1-es idényében a Spanyol Nagydíjon magabiztos versenyzéssel megszerezte első futamgyőzelmét, de a sikert alaposan beárnyékolták a szezont végigkísérő incidensei és büntetései. A venezuelai pilóta azt állítja, 2013-nak már más hozzáállással futott neki:
“Mostanra sokkal tapasztaltabb vagyok, és azt is bizonyítottam, hogy képes vagyok futamot nyerni, ha lehetőség adódik rá. Mindenkinek lehet nehezebb időszaka, mellesleg a stewardokkal sem volt könnyű dolgom, ugyanis néhány incidens után talán már jobban figyeltek engem, mint másokat. De az ember tanul a hibáiból. Mostanra tapasztaltabb és nyugodtabb vagyok, igyekszem távol maradni a versenybíróktól.”
Maldonado szerint a tavalyi balhékba belejátszott, hogy a barcelonai győzelem után túlságosan hajtott a további hasonló eredményekre.
“Talán túlságosan is erőlködtem, nem fogadtam el, hogy az autó nem elég jó ahhoz, hogy bármelyik futamon győzhessünk. Régen mindig a győzelmekért küzdöttem, de a Forma-1 teljesen más világ. Itt néha a 10. hellyel is meg kell elégedni.”
A Williams pillanatnyi versenyképessége alapján Maldonadónak bőven lesz alkalma az új, alázatosabb gondolkodást gyakorolni, hiszen egyelőre a pontszerzés is nagy dolog lenne a grove-i csapat számára.