F1: Vért izzadva segítik Räikkönenéket 2

Bár a fekete-arany festésű autóval Räikkönen megnyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, Malajziában – feltehetőleg az időjárási viszonyok kedvezőtlen alakulása miatt – kissé visszaesett a csapat, ám eddig mindkét pilótájuk minden alkalommal pontot szerzett, tehát alapvetően elégedettek lehetnek a kezdéssel. 
Paul Seaby, aki egyébként nem ma kezdte a szakmát, hiszen több mint két évtizede dolgozik az enstone-i székhelyű (korábban Benetton és Renault néven is versenyző) csapatnál, elárulta, hogy nem voltak elégedettek a bokszkiállásaikkal. 
“A pénteki gyakorlásokon még minden rendben ment, ám szombattól kezdve nem jöttek össze a dolgok. Nem sült el például jól, amikor a száraz gumikra váltottunk, és átállítottuk a vezetőszárnyunk dőlésszögét. Nem ez volt a legjobb hétvégénk” – ismerte el a szakember, aki szerint keményen kell majd dolgozniuk Enstone-ban, hogy az ilyen jellegű hibákat kiküszöböljék. “Úgy működik ez, mint egy focicsapatnál. Ha jók vagyunk, záporozhatnak a dicséretek. Ha viszont nem vagyunk jók, akkor össze kell fognunk, és egységbe kovácsolódva kell dolgoznunk azért, hogy megerősödjünk.”
A malajziai hőségről és a magas páratartalomról szólva elismerte, hogy nem könnyű kezelni az ilyen körülményeket. “Figyelnünk kell, hogy mindenki igyon elég vizet, és fogyasszon táplálékkiegészítőket. Lehetünk bármennyire is fittek, mindenképp kemény munka, ha 35 fokos hőségben kell egy garázsban dolgozni” – ismerte el. “Különösen, amikor az autók visszatérnek a bokszba, és elképesztő mennyiségű hőt bocsátanak ki magukból.”
Mindent egybevetve Seaby pozitívan szemléli a csapat teljesítményét. “Leginkább annak örülök, ahogy a csapat reagált a kihívásokra, bármi is történt” – mondta. 
“Egységesen működtünk – azonosítottuk, jeleztük, majd megoldottuk az autókkal kapcsolatos problémákat. Az enstone-i hátország is mindig sokat segített, hogy a gondokon túlkeveredjünk. A pályán dolgozók pedig sokszor vért izzadva szerelték az autót. Mindenki nagyon sokat hozzátett ahhoz, hogy nem csak gyors, de megbízható gépet adunk a pilótáinkak” – tette hozzá a veterán versenymenedzser.