Jacques Villeneuve szerint nem biztos, hogy elfogadja Sebastian Vettel ismételt bocsánatkérését csapattársa, Mark Webber, illetve a Red Bull-csapat. Az 1997-es világbajnok szerint beszélni mindig egyszerű, de a tények számítanak, amelyek szerint Vettel nyert, és bezsebelte a győzelemért járó pontokat.
A jelenleg tévés szakértőként dolgozó kanadai szerint egyértelműen Vettel hibázott. “A pilóta leszerződik a csapattal, ami pedig fizet neki, hogy a versenyző azt tegye, amit mondanak neki” – mondta el véleményét a világbajnok. “Ez ilyen egyszerű.”
Villeneuve édesapjának 1982-es esetével hasonlította össze, amikor Gilles Villeneuve-öt csapattársa, Didier Pironi egy “megnemelőzési” egyezmény dacára győzte le. Mint ismeretes, a San Marino-i Nagydíjon a világbajnoki címre is esélyes Villeneuve vezetett a Ferrarival, ám érkezett a rivális csapattárs Pironi, és az utolsó körben megelőzte a kanadait. A dologból óriási összeveszés lett, amely áttételesen ugyan, de Villeneuve halálához vezetett, aki a következő versenyen a belgiumi Zolderben annyira le akarta győzni Pironit, hogy már a szabadedzéseken is a határon autózott, Jochen Massnak ütközött, és halálosan megsérült. 
“Nem helyes az utasításokat figyelmen kívül hagyni” – mondta Jacques Villeneuve. “Apám és Didier Pironi esete a legjobb példa. Látjuk mi lett belőle” – tette hozzá.
Ha Villeneuve szavainak drámaiságától el is tekintünk, a paddockban uralkodó általános vélekedés szerint a Red Bull pilótakettősének viszonya menthetetlenül megromlott. Mika Salo, az egykori F1-es pilóta szerint már csak az idény kihúzása lehet a cél a bajnokcsapatnál. “Valahogy túl kell keveredniük ezen a szezonon” – mondta a finn MTV3 szakkommentátoraként dolgozó Salo.