F1: Bangkok is reflektorfénybe kerül 1
F1: Bangkok is reflektorfénybe kerül 2

F1: Bangkok is reflektorfénybe kerül

F1: Bangkok is reflektorfénybe kerül

F1: Bangkok is reflektorfénybe kerül 5
F1: Bangkok is reflektorfénybe kerül 6
Fotó megosztása:
Minden bizonnyal az F1 egyik leglátványosabb versenye lenne a bangkoki, amelynek tervezett útvonala érinti a város olyan nevezetességeit, mint a Wat Suthat templom, a főtér vagy a legnagyobb sugárút, a Ratchadamnoen. Mindez természetesen – Bernie Ecclestone vágyainak megfelelően – villanyfényben úszva tárulna a turisták és a tévénézők elé.
A döntés pillanatnyilag thai kormányzat kezében van. “A versenyszerződés a kezemben van. Ám mielőtt aláírnánk, a hatóságoknak prezentálnia kell a részleteket a kormányunknak” – árulta el Kanokfand Csulakaszem, az ország sportminisztere, akinek a segítségére van a versenyért régóta lobbizó Red Bull-tulaj, Chaleo Yoovidhya tanácsadója, Michael de Santiesteban is. Érthető is, hiszen a Red Bull szülőhazája az ország, így hazai versenyük lehetne a futam.
Egy akadály még a futam útjába állhat, ugyanis Thaiföldön érvényben van egy törvény, amelyik tiltja az utcai versenyek rendezését. Annak idején a rendelkezést azért hozták, hogy visszaszorítsák az illegális motorversenyeket, tehát egy F1-es futam rendezése esetén kivételt kell illeszteni a jogszabályba, hogy szabad legyen a pálya Bangkokban.
A kabinet döntése állítólag 6 héten belül megszületik, és legkésőbb 2015-ben elindulhat Szingapúr után a második villanyfényes nagydíj.