Felipe Massa nem kezdte rosszul a szezont, egy 4. és egy 5. helyet sikerült szereznie, ám a brazil kétségtelenül mer nagyot álmodni, hiszen máris bajnoki esélyesnek gondolja magát. Tény, hogy teljesítménye összehasonlíthatatlanul jobb a tavalyi katasztrofális produkciójánál, főleg ha hozzávesszük, hogy mindkét kvalifikáción legyőzte csapattársát, Fernando Alonsót, és az összetettben is előtte áll.
Massa utoljára 2008-ban nyert versenyt, ám szerinte eljött az idő, hogy visszatérjen a dobogó legfelső fokára, és hogy harcba szálljon a címért, ha a Ferrari továbbra is ilyen jól fejlődik. 
“Azt hiszem, magabiztosnak kell lennünk, és én az is vagyok” – jelentette ki. “Továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk, de tudjuk, hogy remek munkát végeztünk az autóval tavaly óta.”
“Még rengeteg a tennivaló, hogy még jobb, még versenyképesebb legyen a kocsi. Ha továbbra is követjük a jó irányt, akkor versenyeket nyerhetünk, és harcolhatunk a világbajnoki címért” – lelkesedett a brazil.
A csapatfőnök, Stefano Domenicali szerint még mindig korai megítélni, hol tart a Ferrari a riválisokhoz képest, de biztos benne, hogy a VB-címért fognak küzdeni az év végén.
“Nem tudom, pontosan hol állunk, de az elsők között vagyunk, ez biztos” – nyilatkozta. “Vannak pályák, amelyeken a mi autónk lesz jobb, máshol pedig az ellenfeleinké” – tette hozzá. “A Red Bull továbbra is a legerősebbnek tűnik, de meglátjuk. A Mercedes és a Lotus is felveszi a kesztyűt. Érdekes, kihívásokkal teli szezon lesz, de nincs kétségem, hogy ott leszünk az élbolyban.”