Jenson Button szerint Sebastian Vettel magának ártott a partizánakciójával, amikor figyelmen kívül hagyta a vasárnapi Maláj Nagydíjon a csapatutasítást.
Mint ismeretes, Vettel annak ellenére előzte meg csapattársát, Mark Webbert, hogy főnökei utasították a pilótákat, hogy az utolsó bokszkiállásukat követően tartsák pozíciójukat. A német egyik fülén bement az információ, a másikon meg ki, megelőzte Webbert, és megszerezte 27. győzelmét.
Jenson Button Malajziában a javuló McLarenben jó versenyt futott, egészen addig, míg szerelői el nem szúrták a kerékcseréjét, több mint egy percig a bokszban marasztalva a pilótát. Tehát, ha úgy tetszik, a versenyét a csapat rontotta el, ennek ellenére Button úgy gondolja, a pilóták lojalitással tartoznak munkaadóik felé.
“Hosszú távon rosszat tesz Sebastiannak a saját akciója. Meglepett, hogy ezt bevállalta, de ő tudja” – nyilatkozott. “Mindannyian nyerni akarunk, de ő a Red Bull pilótája, nekik kell dönteni az ilyen ügyekben. Sokszor kedveztek már neki. Most pedig ahelyett, hogy azon aggódnának, mit csinálnak a többiek a mezőnyben, azon törhetik a fejüket, mire készülhet a saját versenyzőjük” – világította meg a helyzetet Button, akit nagyon idegesítene, ha úgy előzné meg csapattársa, hogy korábban azt mondták neki, vegyen vissza, és óvja a gumikat.
“Tettének hosszú távú következményei lehetnek. Még ha meg is beszélik a dolgot, akkor is ott lesz a fejükben, mi történt” – vetítette előre a 2009-es bajnok. 
A Forma-1 rajongói nem igazán kedvelik a csapatutasításokat, mert az általános vélekedés szerint ezek rombolják a versenyszellemet. Button igyekezett a másik oldal szempontjait is megvilágítani. Szerinte ha egy utasítás jön a főnöktől, akkor azt mindenképpen követni kell.
“Ha a csapatfőnök mond valamit, és azt elutasítja a pilóta, majd ez a csapattárs győzelmébe kerül, az szerintem nagyon nagy probléma” – tette hozzá. “Mindig nehéz ügy a csapatutasítás, de ha nyíltan figyelmen kívül hagyják, az megint más. Nem vagyok híve annak, hogy előnyben részesítsenek egy versenyzőt, de itt arról van szó, hogy Vettel nem akarta elfogadni a csapatsorrendet.”
Button szerint Vettelnek nehéz dolga lesz, ha jóvá akarja tenni az okozott kárt. “Hogyan adhatná vissza a győzelmet Marknak?” – tette fel a költői kérdést. “Nehezen tudom elképzelni, hogy egyszer majd elsőként halad, és átadja a vezetést neki. Ezt én sem tudnám megtenni” – ismerte el. 
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner mindkét versenyzővel elbeszélgetett a verseny után, és Vettelre még további raport várhat a következő Kínai Nagydíj előtt. 
Button a McLaren borzasztó szezonkezdete ellenére sem adta fel világbajnoki reményeit, bár máris összegyűjtött 38 pontnyi hátrányt Vettellel szemben. “Emlékszem, Sebastian majdnem utolért 2009-ben, de nem hiszem, hogy szerzett volna pontot az első négy versenyén.” (Valójában az első két futamán nem szerzett pontot, Kínában nyert, Bahreinben pedig második lett Vettel – a szerk.) “A helyzetünket megkönnyíti, hogy rengeteg versenytárs van a mezőnyben, akik elvehetik egymástól a pontokat” – tette hozzá Button. 
“Pozitív hétvégén vagyunk túl, annak ellenére, hogy egy potenciális 5. helyet dobtunk el. Kár, hogy a Kínai Nagydíjra ilyen sokat kell várni, hiszen sokat fejlődtünk, és alig várjuk, hogy jó eredményeket érjünk el. Malajziában nagyon kellemes meglepetés volt, hogy a verseny nagy részében gyorsabbak voltunk, mint a Lotus és a Ferrari – ki gondolta volna ezt a verseny előtt pár nappal?” 
“Pontokat kell szereznünk. Nemrég még nagyon magam alatt voltam, de most boldog vagyok, mert tudom, hogy sokat fejlődtünk az elmúlt napokban” – árulta el a McLaren brit pilótája.