Az ausztráliai szezonnyitón nagyon szenvedett a McLaren, a legversenyképesebb talán vizes körülmények között volt, így a hétvégi Maláj Nagydíj előtt Jenson Button arról beszélt, hogy esőt szeretne Szepangban.
Az utolsó szabadedzés és a kvalifikáció aztán furcsa meglepetést hozott számára, mert míg szárazon egész versenyképes volt az MP4-28-as, a vizes pályán, intermediate gumikon lezajlott Q3-ban már nem volt meg a tempó, Button a 8.lett.
“A vizes körülményektől eltekintve azt hiszem, javultunk Ausztrália óta. Tegnap még azt mondtam, hogy esőben versenyképesek vagyunk, de ma nem ez volt a helyzet! Nem találtam az egyensúlyt a vizes pályán. Viszont ha megnézzük a Q1-et és a Q2-t, száraz gumikon versenyképesebbek voltunk” – mondta a kvalifikáció után. 
“Még sehol sem vagyunk az élmezőnyhöz képest, de javultunk, és örülhetünk annak, amit elértünk eddig ezen a hétvégén. Még csak öt nap telt el a számunkra nagyon nehéz melbourne-i futam óta és máris haladtunk. Ez igazán biztató.” 
A szombat délután alapján Button természetesen már nem esőért fohászkodik vasárnapra.
“Ez után már nem! A vizes pályán nem volt meg a balansz, nagy sebességnél hiányzott a hátsó  tapadás, nagyon riszált az autó fara. A McLaren általában jó az esőben, de ma nem volt az. De inkább így legyen, jobb, ha szárazon jó. Szárazon már javult a járgány, haladunk. Van még dolgunk, most, a Q2 végén meg szerencsénk is volt az esővel, de azért várom a holnapi versenyt. Melbourne-ben nem igazán vártam a futamot.”