F1: Räikkönen még tovább gyorsulhat 2

Kimi Räikkönen a melbourne-i győzelem után lendületben maradt Malajziában is az pénteki edzésnapon, az első gyakorláson hajszálnyi lemaradással második, a másodikon icipici előnnyel, de első lett. Romain Grosjean a 6. időt autózta délután.
A Lotus Szepangba új első szárnyat, Räikkönen autójára pedig új kipufogót is vitt, mindkét fejlesztés bevált, megtartják őket a hétvége további részére. Ami a finn véleményét illeti, az újságírók újabb győzelmet firtató kérdésre így válaszolt az edzés után: “Mindig ugyanezt kérdezgetik, de fogalmam sincs!”
A csapat hivatalos összefoglalójában azért bőbeszédűbb volt:
“Egész jó nap volt. Kicseréltünk pár dolgot az autón, és javultunk is, amiben szerettünk volna. Vizes pályán is mentünk egy kicsit, itt gyakran előfordul, az autó jónak tűnt. Eléggé megtankolva mentünk ma, szóval nem tudom, hol leszünk az időmérőn, amikor mindenki könnyű autóval megy. Mindenesetre elégedett vagyok a helyzetünkkel, azt hiszem, elfogadhatóan szereplünk majd holnap” – utalta arra a 2007-es bajnok, hogy a kvalifikáción még akár jelentősen gyorsulhat is.
A technikai főnök, James Allison szintén pozitívan beszélt:
“Elégedett vagyok a mai munkával. Abban a reményben érkeztünk ide, hogy megtudjuk, az autónk eltérő körülmények között is ugyanolyan versenyképes, mint Ausztráliában, az első jelek pedig biztatóak is. A ma kipróbált fejlesztéseink látszólag beváltak. Bár az új első szárny ott volt mindkét autón, Romain egy kicsit hátrányban volt, mert nála nem volt fent az új kipufogó, de épp ezért nem is kell elkeserednie, tisztességes eredményt hozott.”
“Az egyetlen kisebb nehézséget az jelentette, hogy az eső belerondított a hosszabb etapos programunkba, de végső soron ez is hasznos volt, mert megtudtuk, hol van az eső- és a száraz gumik átbillenési pontja. Összességében nagyon hasznos nap volt ez.”