F1: A Force India újra fenyegetheti a nagyokat 2

A Force India a középmezőny elejére ugrott Ausztráliában, és ezt a pozíciójukat meg akarják tartani Malajziában is, ám az extrém körülmények között még az előrelépés sem kizárt. A pénteki szabadedzésen Adrian Sutil és Paul di Resta is jól ment, leszámítva egy apróbb, olajtömítéssel összefüggő problémát.  
A pénteki gyakorlásokon a 6. és a 10. helyet megkaparintó Sutil elégedett volt az autójával. “Délelőtt minden rendben volt, az autó egyensúlyával elégedett voltam. Az ebédszünetben orvosoltunk némi alulkormányzottságot, és még jobb lett vezetni a kocsit. Délután egy probléma miatt ki kellett hagynom a gyakorlás egy részét, de az eső is épp akkor kezdett zuhogni, így nem hiszem, hogy túl sokat vesztettem. Így is volt egy-egy hosszabb etapom a közepes és a kemény keverékű gumikon, tehát mindkét típusú Pirelli viselkedését megtapasztalhattam.”
A csapat másik pilótája, Paul di Resta délelőtt és délután is a 8. időt érte el a Force Indiával. “Hasznos napunk volt. Sok adatot gyűjtöttünk a gumikról, és az első benyomások alapján hasonló a teljesítményre lehetünk képesek, mint Melbourne-ben. Remélhetőleg éjszaka tovább tudunk fejlődni, de így is elégedett vagyok. Mint mindig, most is sok munka vár ránk, hogy mindkét gumikeveréken versenyképesek legyünk a futamon.”
Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese elmondta, hogy az olajtömítéssel voltak problémák Sutil autójában, ami egy apró, javítható hibának bizonyult. A vezető versenymérnök Jakob Andreasen pedig alapvetően elégedett volt a pénteki programjukkal, még ha Sutil leállása okozott is némi kiesést. A mérnök ugyan több hosszú etapos adatot szeretett volna gyűjteni, de azt állítja így is elég információjuk van ahhoz, hogy kialakítsák versenystratégiájukat.