Alain Prost és a Renault kapcsolata nagy múltra tekint vissza. A francia expilóta 2012 óta a Renault nagykövete, ám az idei évben még nagyobb szerepet kap a márka motorsport ügyeiben. A négyszeres világbajnok a promóciós feladatai mellett tehát tanácsadóként is segíti a Renault Sport F1 vezetőségét.
A Professzor, aki annak idején a Renault-nál kezdte Forma-1-es pályafutását, majd a Williams-Renault-val VB-címet is szerzett, ellátogat több F1-es versenyre, és a márka olyan rendezvényeire, mint a World Series by Renault.
Jean-Michel Jalinier, a Renault Sport F1 ügyvezető elnöke szerint Prost F1-es és sportpolitikai tapasztalatai nélkülözhetetlenek a francia gyártónak. “Az intelligenciájával és a sport iránti megszállottságával már így is nagyon sokat segített nekünk. Az utóbbi években megváltoztattuk a szerepvállalásunkat, és négy F1-es csapatot látunk el motorokkal, ehhez kell igazítani a stratégiánkat. Továbbra is számítunk Alain tudására, különös tekintettel arra, hogy 2014-től teljesen új motorszabályok élnek majd a Forma-1-ben.”
Alain Prost hozzátatte: “A Renault hosszú ideje jelen van az F1-ben, és minden, amihez hozzákezdett a sportban, óriási sikerrel végződött. Magam is velük értem el pályafutásom legnagyobb sikerei közül jó néhányat” – mondta a francia. “Az elmúlt évben láttam, hogy a régi szenvedéllyel és szigorral állnak hozzá a munkához, és a V6-os motorok tervezése is ebben a szellemben folyik” – tette hozzá.
“A tudásomból és a tapasztalatomból kiindulva igyekszem tanácsokat adni stratégiai és technikai kérdésekben – nagyon izgalmas időszak ez mindenkinek, és a célunk, hogy továbbra is komoly erőt képviseljünk” – világította meg a Renault F1-es célkitűzéseit a Professzor.