A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost az európai téli tesztek elhagyására kéri az F1 vezetőit. Az osztrák menedzser jobb ötletnek tartaná, ha az előszezon a Közel-Keleten, tehát Abu-Dzabiban vagy Bahreinben zajlana. “Legalább jobb időnk lenne” – utalt az idei barcelonai teszteken tapasztalt időjárási viszontagságokra Tost.
A Red Bull fiókcsapatának vezetője szerint az esős, hideg idő miatt téli teszteknek idén semmi értelmük nem volt, se Jerezben, se Barcelonában. “Az összegyűjtött adatokat egyáltalán nem tudjuk használni a versenyszezonban” – árulta el. “Mindössze két napunk volt, amikor valamennyire elfogadható körülmények között tudtunk gyakorolni.”
Az F1-es csapatok hagyományosan elutasítják a nem európai teszthelyszíneket a magas költségek miatt, ám Tost szerint a jobb időjárási viszonyok miatt megérné többet fizetni. A csapatfőnök szavai megfontolást érdemelnek, mert a mezőnyből többen panaszkodtak az előszezon során a mostoha körülményekre, többek között a gumigyártó Pirelli sem látja értelmét a hidegben való körözgetésnek.