Nico Hülkenberg a tartalék Sauber-versenygéppel vesz részt a hétvégi Maláj Nagydíjon. A német szezonja balszerencsésen kezdődött, mivel másfél órával az ausztrál futam előtt tönkrement autójának az üzemanyagellátó rendszere. 
A svájci szakíró, Roger Benoit szerint a szerelők épp elkezdték volna felkészíteni a versenyre a Sauber C32-es modelljét, amikor váratlanul elkezdett ömleni a benzin a kocsiból. A hiba a benzintankban lehetett, amely közvetlenül a versenyző mögött helyezkedik el.
A csapatmenedzser Beat Zander is ezt erősítette meg. “Egy repedés lehetett tankban. Ilyet a 20 éves pályafutásom során soha nem tapasztaltam.” A problémás C32-est állítólag visszaküldték a svájci főhadiszállásra, annak ellenére, hogy pár napon belül kezdődnek a Maláj Nagydíj szabadedzései, így valószínűleg a német pilóta a tartalékautót hajtja majd Szepangban. 
Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke nem ilyen szezonkezdetre számított. “Az üzemanyagrendszer hibája nagy balszerencse volt, ráadásul a legrosszabb pillanatban következett be, amikor már nem volt mit tenni. Elnézést kérünk Nicótól.”
Hülkenberg érthető módon nem volt boldog a verseny után. “Mérhetetlenül el vagyok keseredve, de nem hibáztatok senkit” – mondta. “Előfordul az ilyesmi. Ami igazán zavar, az a sok-sok kiesett kilométer, ami így a szezon elején nagyon hiányzik a csapatnak” – fejtette ki. 
“Melbourne egyelőre nem a kedvenc helyem” – sóhajtott fel a német. “Ez volt a harmadik Ausztrál Nagydíjam, és eddig mindig üres kézzel távoztam. Az egyetlen jó dolog, hogy hétvégén már jön is a következő verseny” – nézett a optimistán a jövőbe a 25 éves pilóta.