F1: A Ferrarinak gyorsulni kell 2

Bár az Ausztrál Nagydíj időmérője után úgy tűnt, hogy a Red Bull tarolni fog a szezonnyitó versenyen, a futamot végül a 7. helyről rajtoló, de a gumikímélő kétkiállásos stratégiát végrehajtó Kimi Räikkönen nyert, míg Fernando Alonso az 5. helyről kapaszkodott előre a dobogó második fokára, három kiállással, de bevállalós taktikával.
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint Melbourne tanulsága, hogy nagyon fontos a stratégia, de ezzel együtt is gyorsulnia is kell a vörös autónak.
“Láttuk, hogy egy hetedik helyről rajtoló autó nyert és egy ötödik helyről induló lett a második, ez pedig azt jelenti, hogy idén kulcsfontosságú a gumikezelés. De ha az megy és emellett a pole-ból is képes rajtolni az autó, az a tökéletes” – utalt arra, hogy az F138-as egykörös tempójával egyelőre nem elégedettek.
A gumihelyzet miatt Domenicali úgy véli, hogy ebben a szezonban többször is ismétlődik Adrian Sutiléhoz hasonló szereplés, amikor a középmezőnybeli csapatok az eltérő stratégia miatt az élmezőny versenyébe is beleszólnak. 
“Idén nagy tempókülönbségeket láthatunk majd az autók között. A top10-be be nem jutók esetleg úgy választanak gumit, hogy aztán az élmezőny versenyére is befolyással lehetnek. Ez néha a kezünkre játszhat, néha akadályozhat, de mindenképp számolni érdemes vele.”
Ami a Ferrari általános formáját és versenyképességét illeti, a főnök inkább kivár a következtetések levonásával, egyelőre a biztos célba éréseket tartja a legfőbb célnak.
“Csak okosan, ez csak az első futam volt. Nagyon sok minden fog még változni a következő pár futam során a viszonyok megértése, a felkészülés és a gumikezelés terén. A stratégia fontos, de én a megbízhatóságot mindennél előbbre valónak tartom, mert ha nem érünk célba, biztosan nem kapunk pontot. Örömmel látom, hogy a szerelőink jól dolgoznak, ez nagyon fontos.”
“A bajnokság az utósó futamig intenzív lesz, efelől semmi kétségem” – szögezte le az olasz, aki szerint a Lotus erős versenytempója a tesztek alapján nem volt meglepő, és a “nagyon erős” McLaren-csapattól is gyors feltámadást vár a pocsék első hétvége után.