F1: Sutil meghálálta a bizalmat 2
Sokan kockázatosnak tartották, hogy a Force India a tavalyi évet a szabadedzéseken és az őszi teszten is vezető tartalékos, Jules Bianchi helyett a 2012-ben kényszerszüneten lévő Adrian Sutilt választotta versenyzőnek 2013-ra, de a melbourne-i hétvége elsöpörte a kételyeket.
A hatodik F1-es évét kezdő németnek tényleg jót tett a kihagyás, nagyszerű formában volt az edzéseken, a versenyen pedig egyenesen remekelt. A Force India a szezonzáró Brazil Nagydíj után megint sokáig vezetett egy futamon.
Sutil a többségtől eltérően a közepes keverékű gumikkal rajtolt, jól óvta őket, így három helyett két kiállás is elég volt neki, azonban a hajrában felkerült szuperlágyakon már nem volt olyan versenyképes, mint előtte.
“Micsoda nagyszerű érzés! A közepes keveréken kezdtem, és azt hiszem, jó döntés volt. A tempóm jó volt, az autó nagyon jól viselkedett a gumikon, hamar az élen találtam magam – most először vezettem F1-es futamot! A második kiállásom után megint az élre kerültem, akkor már tudtam, hogy jó eredményünk lesz. Az utolsó, szuperlágyas etapom már jóval nehezebb volt, a gumi szemcsésedtek, vesztettem pár pozíciót. Felmerült benne, hogy esetleg még egyszer kell cserélnem, de az utolsó körökben magukra találtak az abroncsok, és beértem a hetedik helyen. Tökéletes kezdés ez a csapat számára, én pedig szeretnék újra köszönetet mondani!” – nyilatkozta Sutil.
A Force India versenyképes formáját Paul di Resta 8. helye is aláhúzta.
“A hetedik és nyolcadik hely nagyszerű eredmény és nagyszerű idénykezdés. Megmutattuk, hogy az autónk jól kezeli a gumikat, másoknál kevesebb kiállással tudtuk teljesíteni a versenyt. Úgy érzem, akár hetedik is lehettem volna, de a második etapom elején beragadtam néhány háromkiállásos pilóta mögé, ezzel sokat veszítettem a pályán” – magyarázta a skót.