Az Ausztrál Nagydíj kvalifikációját nem lehetett megtartani szombaton Melbourne-ben a szakadó eső, a vizes pálya és a közelgő alkonyat miatt, a Q2-t és a Q3-at vasárnap délelőtt 11-kor rendezik majd.
Míg a csapatok és pilóták túlnyomó többsége feltétel nélkül helyeselte a döntést, Kimi Räikkönen különvéleményt fogalmazott meg, ő nem örül, hogy így alakult.
“Kár, hogy holnapra halasztották, de mindenki ugyanebben a cipőben jár. Ha belekezdünk, már rendben lesz, és remélhetőleg ott leszünk a Q3-ban. Mivel a futam későn kezdődik (helyi idő szerint délután 5-kor – a szerk.), én mindenesetre szerettem volna sokáig aludni, de kvalifikálni mindenképp kell, az autóban ülve meg úgyis gyorsan magamhoz térek” – magyarázta a 2007-es bajnok, aki a közismert sztori szerint a 2001-es melbourne-i F1-es bemutatkozásakor is kellemesen szunyókált nem sokkal a verseny rajtja előtt.
Ami a Lotus szombat délután tapasztalt formáját illeti, Räikkönen ezt mondta:
“A forgalom, a kicsúszó autók és a sárga zászlók miatt nem volt könnyű, de továbbjutottunk a holnap rendezendő második szakaszba, szóval azért volt pozitívum. Az autó nem tűnik rossznak a vizes pályán, ebben egyértelműen javultunk tavalyhoz képest, de ma igazán csak arról szólt az egész, hogy a pályán maradjunk, nem lehetett nyomni.”