F1: Szerződés nélkül kezdi az évet a kiscsapat? 2

A Forma-1-et keretbe foglaló Concorde Agreementet nem sikerült megújítani a 2012 végi lejárása előtt, így a sportág 30 év után első ízben “alkotmány” működik.
Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) késlekedése miatt a Concorde egyezménynek nincs 2013-tól érvényes változata, a csapatok többsége azért már tavaly megegyezett az anyagiakról az F1 kereskedelmi jogtulajdonosát képviselő Bernie Ecclestone-nal.
…a Marussia azonban kivétel, az orosz-brit kiscsapatnak jó ideig nem is ajánlott szerződést Ecclestone, a tárgyalások csak pár hete indultak velük.
“Egyre közelebb van a megegyezés. Még nem írtunk alá semmit, de már a célegyenesben járunk” – mondta a múlt heti barcelonai teszten a Marussia csapatfőnöke, John Booth az ESPN-nek.
A szerződés nélkül a Marussia nem jogosult az F1 bevételeiből járó részesedésre, de Booth azt mondta, nem aggódnak: “Nem a Marussia számára létkérdés a dolog (az idénykezdet előtt). Bernie számára az, mert enélkül nem filmezhetnek minket.” 
Egy héttel később, mindössze egy héttel a melbourne-i szezonnyitó előtt azonban továbbra sincs szerződés: “Aktívan tárgyalunk a jogtulajdonossal, de a jelen pillanatig még nem írtunk alá szerződést” – mondta az ESPN érdeklődésére a Marussia szóvivője csütörtökön.