Az F1-es előszezon visszatérő témája a McLaren ambivalens teljesítménye. Ugyan Perez és Button is “nyert” tesztnapokat, mégis kétkedve nyilatkoztak az autóról; elsősorban a kiegyensúlyozott viselkedését hiányolták, ami a hosszú etapokon mutatkozott meg – és nem túl biztató a versenytempójukra nézve.
Perez – és a McLaren kommunikációs gépezete – a gyakorlások utolsó etapját követően optimistább hangra váltott, és úgy vélekedik, hogy összességében nagy reményekre jogosítja fel első mclarenes tesztszezonja.
Perez úgy nyilatkozott, hogy a csapatnál sokkal kevésbé rideg a hangulat, mint azt kívülről gondolni lehetne. Az így szárba szökkent jó kapcsolat pedig meggyőzte a fiatal pilótát, hogy nagy reményeket tápláljon már a közeljövőt illetően is.
“Minden egyes nap klassz volt, amit a csapattal tölthettem, élvezem az életet” – lelkendezett Perez. “Szeretem a munkám és elképesztően motivált vagyok. Azt hiszem, ha így folytatjuk, nagy dolgokat érhetünk el ebben az évben” – reménykedett. 
“A csapatnál uralkodó hangulat remek. Minden egységes. Kívülről ridegnek tűnhet, de ez egy remek csapat, jó a részének lenni.”
Perez elismerte, hogy a McLaren keményebb munkára inspirálta. “Nagyon szerettem a Saubernél dolgozni, de itt még jobban érzem magam” – mondta. “Ha egy topcsapatnál vezetsz, megváltoznak a céljaid; vb-címért és futamgyőzelmekért harcolsz. Ez határozza meg a munkakedvet, a motivációt” – fejtegette.  
Annak ellenére, hogy nem minden úgy sült el, ahogy Perez és a McLaren tervezte, a pilóta meg van győződve róla, hogy készen áll a feladatra. “Kis csalódás, hogy vannak problémák, amiket nem tudtunk megoldani, de tulajdonképpen nincs abban semmi különös, hogy nincs minden kész az első versenyre.”
“A legfontosabb, hogy minden lehetőséget megragadjunk annak érdekében, hogy a legtöbbet kihozzunk a munkánkból, és ezt megtettük” – tette hozzá a mexikói versenyző.