A Ferrari 2012 után hangsúlyozta, hogy az új idénynek már azonnal versenyképes formában akarnak nekivágni, idén nem fér bele a későbbi feltámadás. A csapatfőnök, Stefano Domenicali korábban egyenesen odáig ment, hogy már az első pár versenyen eldőlhet a bajnokság, hiszen később mindenki áttér majd a 2014-es fejlesztésekre.
Domenicali mostanra kicsit visszafogottabban beszél, a téli tesztidőszak alapján bizakodik, de inkább nem ígér semmit.
“Az első, ausztráliai időmérő után korai lenne következtetéseket levonni, mert az csak a novemberig tartó út első lépése lesz. Ezzel együtt valóban fontos mércének tekinthető az erőviszonyokat illetően. Én arra számítok, hogy a tavaly Sao Paulóban az élen járók lesznek elöl most is, méghozzá valószínűleg kisebb különbségekkel – legalábbis ezt reméljük” – mondta a Ferrari hivatalos oldalának.  
“Miért gondolom, hogy a Ferrari előbbre lépett? Az új üzleti struktúránk, a munkamódszereink, az eszközeink fejlesztése, valamint a teszteken látott, az elvárásokkal összhangban lévő eredmények mind azt mutatják, hogy a korábbiakhoz képest most a jó úton járunk. Szóval csak saját magunkra koncentrálva, és feltéve, hogy senki nem csinált valami kiugrót, úgy gondolom, hogy végig az élen küzdhetünk majd idén. Egy ausztráliai dobogós helyezés jó alap lenne a további építkezéshez” – magyarázta a főnök, hozzátéve, hogy az idei, a Toyotánál végzett szélcsatornás munka már valóban hasznot hajt, ez adja majd a fejlesztés 90 százalékát.
Domenicali a fentiekkel együtt újra kitért arra, hogy az idei küzdelem intenzitása kisebb lesz, hiszen mindenki kénytelen a 2014-es projekttel is foglalkozni. Véleménye szerint a kisebb csapatok a lehető legkorábban átállnak majd a jövő évi fejlesztésre, a nagyok pedig igyekeznek megtalálni az ideáli kompromisszumot a két párhuzamos munka között, hogy a szezon végéig versenyben maradhassanak.