Két évvel ezelőtt, a 2011-es Ausztrál Nagydíjon a Sauber akkori újonca, Sergio Perez élete első F1-es futamán a 7. helyre vitte be az autót. Apró műszaki szabálytalanság miatt ugyan utólag kizárták a mexikói ifjoncot, de a szereplés így is sokan felkapták a fejüket.
Perez idén már a McLarennél versenyez majd, helyére pedig honfitársát, a korábbi tesztpilóta Estenban Gutierrezt léptette elő a svájci csapat. Az újonc azt mondja, nem is gondol arra, hogy elődjéhez hasonlóan villantson, egyetlen egyszerű célt tűzött csak ki maga elé.
“A fő cél, hogy teljesítsem a versenytávot. Az első F1-es futamomon ez a legfontosabb. Nem lenne értelme 120 százalékkal hajtani és kockáztatni, amikor még tét nélkül megyek. Csak szeretném megalapozni az önbizalmamat és kitapasztalni a határokat. Az első versenyem előtt természetesen itt van bennem mindenféle érzés, ami ilyenkor szokásos, de fontos, hogy ezeket félretegyem, természetesen viselkedjek és koncentráljak”  mondta a 21 éves pilóta az Autosportnak, hozzátéve, hogy már a kvalifikáció is kihívást jelent majd számára.
“Azt hiszem, az időmérőn még lehetne javítanom, de igyekszem majd a lehető leggyorsabban felvenni a ritmust. A friss gumikat másképp kell kezelni, bizonyos szektorokban kompromisszumot kell vállalni. Ezen kell majd dolgoznom, mert ez egészen más, mint a gumik hosszabb távú kezelése.”
A bemutatkozással kapcsolatos várakozások és izgalom ellenére Gutierrez úgy érzi, hogy a téli tesztidőszak után felkészült a nagy ugrásra.
“Meggyőződésem, hogy a sok próba-bokszkiállás, a versenyszimuláció, a friss gumis etapok és az erőnlétemmel való jerezi szembesülés segített, hogy a lényegre koncentráljak. Az elért fejlődésem megnyugtat. Azt hiszem, mindent beleadtam, és most már nagyon várom Melbourne-t!”