A nap legfontosabb külpolitikai híre Hugo Chávez venezuelai elnök halála. Az esemény Forma-1-re is hatással lehet, hiszen Pastor Maldonado az erős kezű vezető patronáltjának számít, és rajta keresztül dollármilliók áramlanak a Williams csapathoz. A támogatások fő forrása az állami PDSVA olajtársaság, mellette Venezuela állam maga, ahogy az autón megjelenő szponzori festésekből is látszik.
Maldonado több ízben kifejezte háláját és lojalitását az elnök felé, például nyilvános imával könyörgött felépüléséért. Kérdés, hogyan alakul a jövője, amely rövid távon biztosítottnak látszik, ám a továbbiakban függ attól, milyen politikai változások indulnak el Venezuelában. 
Az egykori GP2-bajnok, a tavalyi Spanyol Nagydíjon első győzelmét megszerző Maldonado már csak azért is sajnálhatná, ha a jövője veszélybe kerülne, mert a nyilatkozatok alapján úgy tűnik, a Williams ígéretes fejlődési pályára lépett. Már a tavalyi évben is voltak sikereik, de a csapaton belül azt gondolják, további lényeges előrelépéseket tettek az idei évre.
“Jól sikerült a tesztelés, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy kevesebb időnk jutott az új autóra, mint másoknak” – utalt Maldonado arra, hogy csak a második teszthéten mutatkozott be a Williams FW35-ös modellje. “Ha összehasonlítjuk az új és a régi autó eredményeit, akkor különösen bizakodóak lehetünk. Teljesen más vezetni, és rögtön sikerült megértenünk a viselkedését” – tette hozzá.
Maldonado azt is kifejtette, hogy a csapat egységesnek mutatkozik, Valtteri Bottasszal jó kettőst alkotnak, és lelkesedésükkel képesek fejlődésre sarkalni a Williamst. “Valtteri jó srác és kiváló pilóta, tavaly egész évben velünk tesztelt, így fontos szerepe van az idei autó kifejlesztésében. Jóban vagyunk, együtt hajtunk az előrelépésért” – árulta el Maldonado, akinek véleményéhez Bottas is csatlakozott.  
Az idény március 17-én startol Ausztráliában, míg Venezuelában 30 nap múlva választásokat írnak ki, amit Maldonado és  Williams-vezetők is élénk figyelemmel kísérnek majd.