A Toro Rosso párosa idén második évét kezdni meg a Red Bull utánpótláscsapatánál, így 2013-ban már komoly lesz a tét Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo számára. Kiemelkedő teljesítmény mellett valamelyikük akár Mark Webber helyére is léphet 2014-ben, de egy középszerű szezon ejtéssel végződhet.


A tavaly négy 9. és két 10. hellyel összesen 10 pontot szerző, a bajnokság 18. helyén záró Ricciardo tisztában van vele, hogy mennyire fontos az új idény.
“Igazán nem szeretnék nagyképű vagy elbizakodott lenni, de az első évben az ember egyszerűen örül, hogy bejutott a Forma-1-be, viszont amint megszokta a környezetet, ez már nem elég. Szóval idén már nem lesz elég számomra, hogy egyszerűen csak vezethetek. Okkal akarok a pályán lenni, jó eredményeket szeretnék.”
“Sokkal magabiztosabb vagyok, épp ezért tényleg hiszem is, hogy hozhatom az eredményeket. Nagyok az elvárásaim magammal szemben, nem egyszerűen csak vezetni akarok, az már nem lesz elég.”
A 23 éves ausztrál konkrétabban is megfogalmazta az idei céljait:
“Azt hiszem, kezdetnek jó lenne rendszeresen, biztosan hozni a pontokat. A pontszerző helyeken már tényleg tétje van a versenyzésnek. A 15-16. helyen menni nem akkora élvezet. Ha ott a jutalom, úgy sokkal izgalmasabb.”
“Szóval egyértelműen a többszöri pontszerzés a cél, és az, hogy a csapattársam előtt végezzek. Nem egy ponttal, hanem meggyőző fölénnyel. Ezzel lennék elégedett. Egy dobogós helyezésnek vagy egy győzelemnek még jobban örülnék, de egyelőre ennyi is elég lesz.”