A spanyol HRT tulajdonosa, a Thesan Capital tavaly ősszel dobta be a törölközőt, szűk másfél év után úgy döntöttek, nem pénzelik tovább az F1-be 2010-ben érkezett kiscsapatot. Vevőt kerestek, nem találtak, így az alakulat felszámolás alá került, mostanra gyakorlatilag megszűnt létezni.
Friss hírek szerint azonban nem biztos, hogy örökre véget ért a HRT története, ugyanis egy Scorpion Racing néven futó kanadai-amerikai befektetői csoport a csapat megvásárlásával próbálkozik, így szeretnének F1-es indulási joghoz jutni. A terveik szerint a HRT-t Madridból Nagy-Britanniába, Silverstone-ba költöztetnék, és a tavalyi autó frissített változatával vágnának neki 2013-nak.
Nagy kérdés, hogy erre van-e lehetőség, ugyanis a HRT nem adta le a nevezését az idei szezonra, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) álláspontja szerint a csapat megszűnt.
Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone másképp gondolja, az Autosport értesülése szerint a Scorpion Racingnek írt levelében így fogalmazott: “Megvették a HRT céget? Ha igen, akkor az FIA-nak fogadnia kellene önöket.”
Ecclestone azóta közvetlenül is nyilatkozott a Scorpion terveiről, nem sok reményt fűz az ügyhöz: “Beszéltem velük, mondtam, hogy vegyék fel a kapcsolatot az FIA-val, kérjenek indulási engedélyt. meg akarják venni a HRT maradványait, új céget hoznának létre és szeretnének nevezni, de szerintem nem fog menni, már késő. Talán a jövő évben megpróbálhatják.”