Hétfőn röppent fel, hogy a Mercedes folytatná a technikai igazgatók gyűjtögetését, a fejvadászat keretében kiszemelték a mclarenes Paddy Lowe-t.
A híreket senki nem erősítette meg, de nem is cáfolták, a találgatásoknak valós alapja van. A spanyol El Confidencial úgy tudja, hogy Wokingban a csapatfőnök Martin Whitmarsh és a cégvezér Ron Dennis is a maradásról győzködi az 50 éves szakembert, a német Motorsport-magazin.com pedig hozzáteszi, hogy fizetésemelést is ajánlottak a mérnöknek, ha nem követi Lewis Hamilton Brackley-be.
Más források szerit azért biztonság kedvéért a pótlással is számolnak Wokingban, állítólag a Lotus technikai igazgatóját, James Allisont nézték ki utódnak. Az viszont biztos, hogy Lowe-ról még nem mondtak le, ugyanis az új autó, az MP4-28-as jövő csütörtöki leleplezésének előzetes sajtóanyagában a rendezvényen megszólalók között szerepel az ír szakember.
Az új járgányt illetően a csapat a tesztbeosztást is közölte, Jerezben február 5-én előbb a veterán Jenson Button vezet majd, az ifjonc Sergio Perez a második napon kapja meg az autót. A további két napon ugyanígy osztoznak majd a pilóták.