A Mercedes az elmúlt két évben újabb és újabb F1-es nagyágyúkat igazolt, gyűjtögették a sztármérnököket. Tavaly ősszel aztán Lewis Hamiltont is megszerezték, a háromszoros világbajnok Niki Laudát pedig a csapat élére ültették.
Tegnap hivatalossá vált, hogy a decemberben lemondott Norbert Haug helyére az eddig a Williamsnél dolgozó Toto Wolffot szerződtették, de úgy tűnik, még mindig nem ért véget a fejvadászat.
A vasárnap Wolff kinevezését és Timo Glock Marussiától való távozását is helyesen megjósoló német Bild tegnap újabb információt dobott be, a lapnál úgy tudják, a Mercedes rövidesen elcsábíthatja a McLaren technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t. A hírt eddig sem a McLaren, sem a Mercedes nem cáfolta.
Lowe újabb komoly szerzemény lenne, de kicsit zavaros, hogy mit is akar a Mercedes, hiszen lassan már minden egyes mezei alkalmazottra jut valami főnök a csapatnál. 
A felsővezetésben ott van Lauda, Wolff és a csapatfőnök Ross Brawn; a technikai igazgató a Lotus Renault-tól hozott Bob Bell, a technológiai igazgató a korábbi Williams-, Honda- és Red Bull-ember Geoff Willis, a vezető mérnök pedig a Ferrari volt technikai igazgatója, Aldo Costa. A sok bába között könnyen elveszhet a gyerek… 
Adalék, hogy a Mercedes ügyeivel kapcsolatban jól értesült Eddie Jordan – ő harangozta be Michael Schumacher visszatérését, majd tavaly Lewis Hamilton leszerződtetését – úgy tudja, az átszervezés keretében hamarosan megszabadulnak majd Brawntól és a csapat vezérigazgatójától, Nick Fry-tól is. A 2008/20099 telén az alakulatot életben tartó párosnak nem lesz helye a sok új vezető mellett.
“Paddy Lowe a Mercedeshez megy, míg Brawn és Fry valószínűleg távozik, Lowe pedig igen magas pozícióba kerül. Nem technikai igazgató lesz, annál is magasabbra kerül. De nem is csapatfőnöknek nevezik majd, mert azt a posztot Wolff kapja. Napi szinten viszont Lowe fogja irányítani a csapatot” – magyarázta elméletét a BBC szakértőjeként dolgozó egykori csapatfőnök.