Sergio Perez jó napján a Sauberrel kiváló előretöréseket, vágtákat tudott produkálni, de ez a szereplés részben abból fakadt, hogy legtöbbször eleve a mezőny sűrűjéből kezdte a versenyeket, amit aztán a közismerten jó gumikezelési képességeivel kompenzált.
A mexikói ifjonc harmadik F1-es évét már az élcsapat McLarennél kezdi, ahol az időmérőkön is jobb szereplésre készül.
“Sokkal keményebben kell hajtanom a kvalifikáción, a maximumot kell kihoznom. Világos, hogy ezen a téren javulnom kell. Attól, hogy élmenő autóban ül az ember, még nem jár neki automatikusan a pole – keményen kell dolgozni, de nem aggódom emiatt, szerintem menni fog” – mondta.
“Ha igazán összeszedem magam, akkor mindent kihozhatok az autóból, versenyzőként pedig ez a leglényegesebb dolog” – tette hozzá a jövő héten 23. születésnapját ünneplő pilóta.
A fiatal mexikói a Force Indiá-s Paul di Resta pár nappal ezelőtti interjújára is reagált, amelyben a skót arról beszélt, hogy ő is tárgyalt a McLarennel, de a wokingi csapat pénzügyi okból Perezt választotta. “A pénz mindig kevés, Pereznek pedig jó szponzorai vannak.”
A mclarenes a Twitteren válaszolt: “Ülést lehet szerezni pénzzel, de eredményeket nem. Mindig ezt mondom a kétkedőknek.” Perez tavaly háromszor dobogóra állt, 66 pontot gyűjtött a Sauberrel, míg di Resta 46 pontot gyűjtött, legjobb eredménye egy negyedik hely volt Szingapúrban.
A csapat sportigazgatója, Sam Michael is nyilatkozott a napokban, az ausztrál szakember arról beszélt, hogy a McLarent tavaly visszafogó hibákat kijavítva akarnak nekivágni az új idénynek.
“Mindenen javítanunk kell. Az autóversenyzésben járom fő tényező van, a teljesítmény, a műszaki megbízhatóság és a csapat működési hatékonysága. Az első kettő elég egyértelmű, de a harmadik esetében mindig fel kell tenni a kérdéseket, hogy mindent tökéletesen hajtottunk végre? Jók voltak a bokszkiállások? Sikerült jól beállítanunk az autót a pályára? Mennyiszer hibázott a pilóta? Nagyon fontos, hogy kiiktassuk a csapat hibáit.”
“Mi mindhárom terülten keményen dolgoztunk az elmúlt hat-nyolc hónapban, hiszen az idény közepére már világosan láttuk, hogy túl sokszor hibáztunk. De keményen dolgoztunk rajta, hogy idén már jól teljesítsünk.”
A 2012-es idény legvégén a McLarené volt a legerősebb autó, így bizakodnak a hasonló folytatásban, de Michael szerint nem lesz nagy különbség a csapatok között, a Red Bull és a Ferrari is megint ott küzd majd az élen.
“Nagyon izgatottan és motiváltan várjuk a 2013-as idényt. Itt van Checo (Perez), Jenson Button személyében itt egy világbajnok, nagyon várjuk, hogy újra versenybe szálljunk. Checo még csak most érkezett a csapathoz, de minden jel arra mutat, hogy formában lesz. Nagyszerű srác, gyorsan beilleszkedett, szerintünk képes lesz a csapatnál győztes pilótává érni.” 
“A tél folyamán pedig volt időnk alaposan foglalkozni azokkal a dolgokkal, amelyeken javítani szeretnénk tavalyhoz képest, szóval 2013-ban is a futamgyőzelmekért indulunk.”