A Ferrari a héten az olaszországi Madonna di Campiglióban sítáborozik a sajtó képviselőivel, szerdán a csapatfőnök, Stefano Domenicali állt az újságírók rendelkezésére. A pilótákat illető nyilatkozatai mellett a csapatra váró szezonról, a Ferrari helyzetéről és céljairól is beszélt. 
“A 2013-as év sok szempontból igen összetett lesz számunkra. A műszaki fronton lesz néhány változás nálunk, amelyek a tervezés, a finanszírozás, és az új motor fejlesztéséhez szükséges infrastruktúra szintjén is hatással lesznek az egész cégre.”
“Szabályok szabta keretek között mindent meg kell tennünk a céljaink teljesítéséért, miközben a 2014-es felkészülést is a lehető legjobban kell ütemeznünk. A célunk világos, a győzelem, a prioritás pedig továbbra is az, hogy rögtön az elejétől versenyképes autót adjunk a pilótáinknak” – mondta.
A 2013-as és 2014-es feladatok kiegyensúlyozása nagy kihívás lesz, de Domenicali szerint az aerodinamikai fejlesztések tekintetében azért jóval simább és hatékonyabb idény várható.
“A 2013-as autó fejlesztése már (a Toyotánál) a kölni szélcsatornában indult és folyik most is. Mindenképpen hatékonyabb munkára számítok, mint tavaly, ugyanis most nem kell majd összehasonlító elemzést végezni a maranellói szélcsatorna adatival. Az jelenleg újjáépítés alatt áll, majd a nyári szünet után indul újra.”