A Mercedes anyacége, a Daimler első embere a Detroiti Autószalonon a márka Forma-1-es tevékenységéről is beszélt. 
A 2010-re alapított gyári csapat három idény alatt néhány dobogós helyezést és egy futamgyőzelmet hozott össze, ami Dieter Zetsche szerint már-már kínos, ennél jobban kellene teljesíteniük.
“Mivel az F1 nagyon szem előtt van, az emberek hamar látják, hogy sikeresek vagyunk-e vagy sem, hogy az eredmények megfelelnek-e az elvárásoknak. A Mercedes esetében pedig az az elvárás, hogy minden egyes versenyen ott legyen az élen és a győzelemért küzdjön” – idézte az Autocar.
Az F1-alakulatnál 2013 új fejezetet nyit, hiszen Michael Schumacher távozott, helyére Lewis Hamiltont szerződtették, a csapat élére új, “mindenes” főnökként a háromszoros világbajnok Niki Lauda került, míg a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug lemondott.  
Zetsche nem titkolta, hogy a hároméves eredménytelenség vezetett a személyi változásokhoz, “új pilóta, új elnök és még más is jön”. 
“De a fő problémát az autó jelentette, dolgozunk is rajta. A most következő évben valószínűleg még nem mutatkozik meg teljesen a változások hatása, de 2014-ben már jó esélyünk lehet a bajnokságra, főképp az új motorok miatt.”
2014-be vetett hitnek persze van alapja, hiszen az új, 1,6 literes turbós V6-os motorokkal tényleg nagyot foghat a Mercedes is, de mindenképp pikáns, hogy a csapat évek óta két évvel későbbre ígéri a bajnoki esélyes szereplést. 2010-ben 2012-ről beszéltek, 2011-ben 2013-ra ígérték az áttörést, most, 2013 kezdetén pedig a jövő idényre csúszott a dolog.