A Német Nagydíjat 2008 óta évi rotációban Hockenheim és a Nürburgring rendezi, de mindkét pálya pénzügyi nehézségekkel küzd még így is. Az utóbbi helyszín még a komoly állami támogatások, mentőövek ellenére is gyakorlatilag csődbe ment tavaly nyárra, így nem világos, hogy képes lesz-e megrendezni az idén papíron ott tartandó futamot.
A 2013-as versenynaptárban szerepel ugyan a Német Nagydíj, de a helyszín bizonytalan, még maga az F1 ura, Bernie Ecclestone sem tudja, hol is lesz a futam idén. Lehet, hogy csak menet közben derül ki.
“Van Német Nagydíjunk, de még nem tudjuk, hol rendezzük majd. A verseny szerepel a naptárban, ráérünk akkor is dönteni, amikor már folyik az idény” – mondta az ESPN-nek.
Ecclestone a múlt héten a Reutersnek arról beszélt, hogy épp tárgyal a Nürburgringgel, de most azt mondja, továbbra sincs előrelépés.
“Nem tudom. Az a gond, hogy a korábbi vezetők már nincsenek ott. Pénzük sincs elég. Majd meglátjuk! A Reutersnek azt mondtam, hogy tárgyalok velük, igyekszünk megoldást találni. De nem tudom, mi lesz a Nürburgringgel, pont ezt akarjuk elrendezni.”
Az F1 ura abban is egyre biztosabb, hogy a kiadott versenynaptárban az ejtett New Jersey pótlására beiktatott júliusi joker-hétvégén nem lesz futam, 19 fordulós lesz az idény. A tél folyamán Franciaország, Ausztria és Törökország beugrása is felmerült, de Ecclestone így nyilatkozott most: “A New Jersey-t pótló verseny csak Franciaország lehetett volna, de szerintem csak 19 futam lesz idén.”