A Lotus F1-et birtokló Genii Capital főnöke, Gerard Lopez az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjút. A luxemburgi többek között arról beszélt, hogy az Enstone-ban uralkodó légkör tette lehetővé, hogy a két év kihagyás után visszatért Kimi Räikkönen olyan jól teljesítsen 2012-ben. 
A 2007-es bajnoktól és az előző évben a középmezőnyben küzdő csapattól a többség nem várt sokat, de Räikkönen hozta a dobogókat, futamot is nyert, a bajnokságot a 3. helyen zárta.
“Mindenki, aki akkor azzal jött nekem, hogy már nem motivált, most arról beszél, hogy mindig is tudta, hogy Kimi szuper erős.  Jól szórakozom ezen, tudtam, hogy ez lesz. Räikkönen kemény munkát tett a tehetsége mellé, keverék gyümölcsit pedig láthatjuk” – mondta a Genii-vezér.
 
A finn pilótáról köztudott, hogy az F1-ből csak a versenyzést szereti, a többi aspektust kimondottan utálja, a Lotusnál azonban nem is kértek tőle többet. Lopez szerint a csapat egész atmoszférája jó hatással volt rá.
“Nem is csak a szabadságról van szó. A Lotusnál Räikkönen érzi, hogy arra használjuk, ami a legfontosabb, minden másban teljesen szabad. Itt megtalálta az egyensúlyt. Irányítani őt? Álmomban sem akarnám! Beszélek vele minden héten, jól érzi magát, lelkes, fel van töltődve. Én versenyzőket akarok, nem robotokat.” 
Míg Räikkönen 2013-as megtartása nem volt kérdés, a szintén két év után visszatért félújonc, Romain Grosjean szerződéshosszabbítása azért elhúzódott. A francia pilóta gyorsasága, versenyképessége egyértelmű volt 2012 folyamán, de sokszor balhékba keveredett, hibázott, büntetéseket is kapott. Lopez a fentiekkel együtt bízik Grosjeanban, nem túl kritikus vele szemben:
“Romain annyira nem volt rossz, mint amennyire beállítják. A kritikák túlzóak. 2012-ben négy pilóta is több büntetést kapott nála, de ők mégis indulhattak minden futamon. Grosjeant eltiltották az Olasz Nagydíjra, ő vitte el a balhét mások miatt is. De azt végig bizonyította, hogy gyors, sokat várok tőle idén.”
Lopez 2009 végén vásárolta meg a korábbi Renault-csapatot, a Genii Capital immár negyedik évét kezdi tulajdonosként. 2011-ben és tavaly is felröppent néhányszor, hogy az alakulat pénzügyeivel nincs minden rendben, arról is hallani lehetett, hogy vevőket keresnek, de az üzletember azt mondja, esze ágában sincs eladni az enstone-i csapatot.
“Amikor megvettük a csapatot, a részvények 75 százaléka lett a miénk, aztán mind a 100 százalék. Azt sosem tagadtuk, hogy ha akad komoly befektető, amely szeretne részesedést, akkor nyitottak vagyunk erre, de sosem akartam eladni a csapatot, mert szerintem a Genii Capital számára az F1 nagyon is jó üzleti platform. A szponzorokkal nemcsak az autókon megjelenő reklámokról tárgyalunk, sokkal szélesebb körű üzleti együttműködésekről van szó.”
A luxamburgi milliárdos azt mondta, pénzügyileg is stabil a Lotus F1: “Az élcsapatok közelében vagyunk. A Microsoft, az Unilever és a Coca Cola is a partnereink között van, jól mutatja, hogy értéket látnak bennünk. Pillanatnyilag 547 emberrel dolgozunk. Minden rendben van.”