Romain Grosjean vasárnap a francia Stade2-nek vendége volt, és a műsorban többek között – valószínűleg akaratlanul – azt is elárulta, hogy a Lotus 2013-as autója korán érkezik majd. 
“A következő pár hét az intenzív edzésről szól majd számomra, és a hónap végén jön az új autó bemutatója. Aztán februárban hat napon tesztelek majd, mielőtt márciusban elkezdődik az idény” – mondta az adásban.
Az eddigi legkorábbi autóbemutatót a McLaren jelentette be, az MP4-28-ast január 31-én leplezik le, így ha valóban “a hónap végén” jön az új Lotus, az E21, akár az első is lehet. A Force India, a Sauber és a Ferrari február első napjaiban rukkol elő az új modellel, míg a Williams és a Toro Rosso az első, 5-ei tesztnap reggelén tarthatja a bemutatót. A Red Bull késhet is.
Grosjean persze nem csak ennyit mondott, a tavaly többször balhékba keveredő, Mark Webber által egyenesen “első körös idegbetegnek” titulált pilóta igyekezett lemosni magáról a 2012 folyamán ráragadt sarat, hangsúlyozta, hogy most már érettebben gondolkodik.
“Nem hiszem, hogy minden áron a futamgyőzelemre kell hajtani, az álmom ugyanis az, hogy egy napon világbajnok legyek. Ehhez persze futamgyőzelmek kellenek, de vigyáznom kell, hogy ne tévesszük szem elől a végső cél. Tavaly emiatt kereszteltek el idegbetegnek, bár Mark ezt rögtön az autóból kiszállva nyilatkozta, még buzgott benne az adrenalin. Én bocsánatot kértem, utólag nem tetettem többet.” 
“De nem vagyok őrült, tisztában vagyok a rizikóval, és dolgoztam a hibáim kijavításán. Az utolsó öt futamon egyáltalán nem volt velem probléma, nincs okunk feltételezni, hogy 2013-ban újra lesz.”