Miután világossá vált, hogy 2013-ban nem lesz megrendezhető a második amerikai F1-es futam, a New Jersey-be tervezett utcai futam, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy “joker” futamot illesztett be a Magyar Nagydíj előtti hétvégére, amely egy később megnevezendő európai verseny lehet.
New Jersey kidőlése után természetesen felmerült a tavaly szinte tuti visszatérőnek látszó Francia Nagydíj beugrása, azonban a tavaly tavasszal megválasztott Hollande-adminisztráció nem hajlandó állami támogatást nyújtani. Miután a tavalyra kipottyant Törökországról ugyanezt lehetett hallani decemberben, a Red Bull felajánlotta a nemrég teljesen újjáépített ausztriai pályáját, de komoly visszajelzést nem kaptak az FIA-tól vagy az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-tól.
Az angol kisember a korábbi negatív hírek ellenére is csak Törökországban látja a lehetséges megoldást, igaz, akkor sem esne kétségbe, ha csak 19 verseny lesz idén. A héten kiderülhet a naptár sorsa.
“Eddig senkivel sem tárgyaltam Ausztriáról. Leginkább Törökországban, Isztambul visszatérésében gondolkodom” – mondta az osztrák Klein Zeitungnak a múlt hétvégén, hozzátéve, hogy a foghíjas szezon is valós lehetőség a szemében.
“Jelenleg úgy gondolom, lehet, hogy csak 19 nagydíj lesz idén. De ez nem lenne nagy gond a Forma-1-nek. Valószínűleg a jövő héten megszületik a döntés.”