A Ferrari 2012-re új alapokon tervezett autót, az F2012-es pedig nem finoman szólva sem volt erős járgány kezdetben. A téli tesztek és a szezonnyitó alapján kész csoda volt, hogy végül az utolsó pillanatig a bajnoki címért küzdhettek – ehhez Fernando Alonso kiemelkedő teljesítménye, és az év közbeni fejlesztések kellettek.
Mivel 2014-ben új motorok, új szabályok jönnek az F1-ben, a fejlesztési munkát egészen másképp kell ütemezni, figyelmeztet a Ferrari főnöke. Stefano Domenicali szerint egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy újra gyenge autóval álljanak elő.
“A mostani idény az első versenyeken eldől majd, a csapatok gyorsan szeretnék letudni a 2013-as fejlesztéseket, hogy aztán teljes mértékben 2014-re koncentrálhassanak. Szerintem legkésőbb júliusra megtörténik az átállás, ezért annyira fontos, hogy az elejétől fogva jó legyen az autó” – mondta az Auto Motor und Sportnak.
“Nem fog előfordulni újra, ami a tavalyi első téli teszten történt velünk, mert most már tudjuk, hogy a szélcsatorna nem hozhat meglepetéseket” – utalt Domenicali arra, hogy 2012 folyamán a Ferrari létesítménye hamis, kiszámíthatatlan adatokat produkált, a mostani munkát viszont a Toyota kölni szélcsatornájában végzik, amíg Maranellóban felújítják a saját tesztberendezést.