A Red Bullnak köszönhetően Daniel Ricciardo 2011 második felében már a HRT-nél melegített, de első teljes szezonját csak tavaly teljesítette a Toro Rossóval. Az ausztrál tehetség úgy látja, hogy idén már nagyobb lesz a nyomás, bátrabban kellene versenyeznie.
“Tisztában vagyok ezzel, tudom, hogy merészebb célokat kell kitűznöm 2013-ban. Tavaly, legalábbis az év első felében az Achilles-sarkam az volt, hogy nem voltam elég agresszív a futamokon, bizonyos értelemben épp Romain Grosjean ellentéte voltam” – mondta az olasz Autosprintnek.
A jobb teljesítményhez persze jobb autó is kell, hiszen a 2012-es modell a három kiscsapat és a valódi középmezőny közti senki földjén volt a teljesítmény tekintetében. Riciardónak kimondottan tetszik a 2013-as járgány, amely már a nyáron igazolt új technikai főnök, James Key keze nyomát is viseli:
“Már láttam az új autót. Ha közelebbről megnézzük, nagyon sokban különbözik a régitől. Meggyőződésem, hogy jobb is, de semmiképp sem a tavalyi egyszerű másolatának látszik!”