Miután az elmúlt bő egy év során Rubens Barrichello, Jarno Trulli, Michael Schumacher és Pedro de la Rosa is kikerült, 2013-ban a 36 éves Mark Webber lesz a Forma-1-es mezőny korelnöke. 
A sportágban 2002-ben bemutatkozott ausztrál már évek óta csak egy-egy szezonra köt szerződést a Red Bull-lal, mindig nyitva tartja a visszavonulás lehetőségét, nem is titkolja, hogy igazán nehéznek látja a döntés megfelelő időzítését. 
“Kulcsfontosságú a jó időzítés. Még nem tartok ott, de nagyon-nagyon nehéz feladat lesz, az tuti. El kell találni a megfelelő pillanatot: nem szabad túl korán lelépni, amikor azt érzi az ember, hogy maradt még benne, de túl sokáig sem szabad húzni, amikor már nem vagy elég gyors, nem tudod azt hozni, mint régen, mert az is baj” – nyilatkozta a GP Internationalnek a kilencszeres futamgyőztes.
Az idén hetedik Red Bull-os, összességében 12. F1-es szezonját kezdő veterán azt mondja, fejben még ennyi idő után is javulnak a pilóták, de a kor egyszer óhatatlanul tompítani kezdi a képességeket: 
“Az a helyzet, hogy a tudás megmarad, de a versenyképesség egyszer csak kopni kezd. Az ember folyamatosan tanul, szóval egy 22 éves Mark Webber sehol sincs hozzám képest ezen a téren, de egyszer eljön az a pont, amikor már ez sem elég ahhoz, hogy az élen küzdhessek. Akkor kell abbahagyni.”