A 2013-as rajtrácsról még két versenyző hiányzik, a Force Indiánál és a Caterhamnél van még egy-egy hivatalosan be nem töltött hely.
Az utóbbi alakulatnál mostanában Vitalij Petrov szerződéshosszabbítása látszik valószínűnek, míg a svájci Blick veterán szakírója, Roger Benoit értesülése szerint a Force Indiánál kétesélyesre szűkült a kör: vagy a 2007 és 2011 között náluk versenyző, a tavalyi évet kihagyó Adrian Sutilt hozzák vissza, vagy az előző évek gyakorlatához hasonlóan a tartalékost, Jules Bianchit léptetik elő.
Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2011 végén a Toro Rossótól ejtett, 2012-ben a Red Bull hivatalos tartalékosaként dolgozó Sebastien Buemi már nem esélyes a siverstone-i alakulatnál. Benoit azt állítja, Buemivel már tudatták, hogy a Force Indiánál nem lesz számára hely, így a Red Bull-os folytatást igyekszik elrendezni. “Egyelőre nem nyilatkozik, előbb szeretné bebiztosítani a jövőt” – állt a cikkben.
A fenti helyzetnek Buemi mellett más vesztesei is lesznek: szinte biztos, hogy az egykori csapattárs, Jaime Alguersuari sem tér vissza, őt már a DTM-mel kapcsolatban emlegetik, a Saubertől menesztett Kobajasi Kamui már jelezte, hogy idén kimarad az F1-ből, és valószínűleg Heikki Kovalainen, valamint Bruno Senna is búcsúzik a Forma-1-től, hogy csak a jelentősebb neveket említsük.