Romain Grosjean győzelmével zárult a nagy év végi showműsor, a Bajnokok Tornája. Már a verseny után felmerült, hogy a győzelem új lotusos szerződést érhet a franciának, és így is lett: a gárda hétfő este, a thaiföldi fővárosban bejelentette, hogy nem változtat idei pilótapárosán.
    
“Fantasztikus érzés, hogy 2013-ban is a Lotusnál maradhatok” – mondta Grosjean. “Szuper, hogy mindenki támogatását élvezem Enstone-ban. Alig várom, hogy megháláljam ezt a bizalmat, amikor Ausztráliában visszatérünk a pályára.”

“Sokat tanultam az első teljes F1-es szezonomban, azon leszek, hogy ezeket a leckéket átültessem a gyakorlatba és erősebb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsak. Rengeteg izgalmas fejlesztés zajlik a kulisszák mögött, ígéretes lehetőségek rejlenek az E21-esben.”

A Lotus csapatfőnöke, egyben Grosjean menedzsere, Eric Boullier szerint “Romain nagy tehetség, örülünk, hogy nálunk folytatja. Azzal, hogy felállásunk változatlan marad, erős alapokkal futhatunk neki 2013-nak, amelyben még jobb eredményeket érhetünk el. A két pilóta nagyszerűen dolgozott együtt első közös évükben, jövőre is rendszeres dobogósok szeretnénk lenni.”

A Lotus másik versenyzője, Kimi Räikkönen – aki győzött az idei Abu-Dzabi Nagydíjon – 207 ponttal az egyéni pontverseny harmadik helyén zárt, Grosjean 96 ponttal nyolcadik lett. A Lotus a konstruktőrök között 303 pontot gyűjtve a negyedik pozícióban végzett az idei vb-n.

Grosjean 2009-ben az év közben mutatkozott a Forma-1-ben a Renault-nál, majd két évet a GP2-es sorozatban töltött. 2011-ben megnyerte a GP2 és GP2 Ázsia bajnoki címét, ezt követően 2012-ben került a Lotushoz.

Miközben a sebessége megvolt, számos balhé is szerepelt a neve mellett idén, főként a rajtoknál. A Belga Nagydíjon okozott baleset miatt egy versenyre el is tiltották.