A Pirelli 2012-es gumijai miatt teljesen kiszámíthatatlanul alakult az idény első fele. Hét futamon hét különböző győztes volt öt csapatból, a formaingadozásért mindenki a Pirelli furcsán viselkedő gumijait tette felelőssé. Most, hogy az istállók kiismerték az abroncsok viselkedését, az olaszok változtatnak, a 2013-as gumik nehezebbek lesznek a mostaniaknál.

Ross Brawn, a Mercedes AMG csapatfőnöke szerint az újabb változtatás nem éri váratlanul az istállókat, nem ismétlődnek meg az idei problémák. “Amin év elején átmentünk, az mindenkit erősebbé tett” – vélekedett Brawn.

“Egy olyan időszakon vagyunk túl, amikor a gumik voltak a főszereplők. Bele lehetett találni a tökéletesbe, de mellé is lehetett nyúlni, erősíteni kellett a gumikkal kapcsolatos tudásunkat. Már minden csapatnak megvannak a maga gumiszakértői, így nyugodtabban futhatunk neki az új idénynek.”

“Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem kerülhetünk bajba, mert a teszteken hűvös, az első versenyen pedig meleg idő lesz. Ennek ellenére képesek leszünk jobban megérteni a gumik működését.”