Az FIA tegnap késő délután hozta nyilvánosságra a Motorsport Világtanács által jóváhagyott 2013-as Forma-1-es versenynaptárt. A menetrendben egy egyelőre meg nem nevezett nyári európai futam is szerepel, de minden másban egyezik a korábbi előzetes naptárral.
Ennek ellenére az USA-ban csak most kaptak észbe, alig pár órával a naptár nyilvánosságra hozását követően megjelent a hír, miszerint az Amerikai Nagydíj szervezői más időpontot szeretnének a november 15-17-ei hétvége helyett.
A Circuit of the Americas főnöke, Bobby Epstein szerint azért lenne szükséges a Forma-1-es futam elmozdítása, mert ugyanazon a hétvégén szombaton a Texasi Egyetem amerikaifoci-csapata, a Texas Longhorns az Oklahoma State Cowboys ellen játszik majd hazai meccset Austinban, a város idegenforgalmi infrastruktúrája és tömegközlekedése pedig túlterhelődhetne a két rendezvény egyidejű megtartása esetén. 
Az idei, új F1 futam 265 ezer nézőt vonzott a teljes hétvégén, de a Longhorns meccsei is népszerűek, 100 ezer ember is kíváncsi rájuk. A focicsapatnak ugyan üres a következő hétvégéje, így a mérkőzés is mozdítható lenne, de sokan már valószínűleg most szállást foglalhattak, ez pedig az F1-re érkezők lehetőségeit is nehezítené.
Az Amerikai Nagydíj elmozdítása nem könnyű, előbbre nem kerülhet, hiszen az ázsiai futamokról nem lehet csak úgy átruccanni Amerikába, majd vissza, így marad a Brazil Nagydíjjal való csere, annak viszont Interlagosban nem örülnének, ha le kellene mondaniuk a szezonzáróról.