A statisztikák azt mutatják, hogy a 2012-es idény egészét tekintve a McLarené volt a legerősebb autó, az időmérős győzelmek terén 9:7-re verték a Red Bullt (nem pole-okról van szó, Barcelonában ugyanis egyet elvettek Lewis Hamiltontól, Mark Webber pedig “örökölt” egyet Monacóban), és ugyanannyi futamot nyertek, hetet, mint a konstruktőri bajnokok. A wokingi csapat végül 82 pont lemaradással mégis csak a 3. lett, a háttérben a bokszutcai és műszaki hibák álltak. 
A sportigazgató, Sam Michael azonban nagyon is bizakodó, szerinte az idény utolsó két, általuk megnyert futama jó előjel 2013-ra, ha sikerül kiiktatni a hibákat, és az új fiú, Sergio Perez beilleszkedése jól megy, győztes formában kezdhetik majd a következő szezont.
“Az autó igazán gyors volt az utolsó két versenyen, azt hiszem, erős szerepléseket várhatunk a jövő évben. A tél folyamán persze el kell végeznünk a szokásos fejlesztéseket, a Red Bull és a Ferrari is gőzerővel dolgozik majd ezeken, ahogy természetesen a felzárkózni kívánó Lotus és Mercedes is. De mi bízunk benne, hogy megfelelően dolgozunk majd a télen és erősen kezdünk majd. Győzni megyünk Melbourne-be” – mondta a Sky Sportsnak.
“Fantasztikus év volt ez a csapat számára. Nyilván jobb végeredményt szerettünk volna, jó lett volna ott lenni az élen a bajnokságban, de az autó erős volt a szezon végén, most pedig már 2013-ra koncentrálunk.” 
“Az egyik pilótánkat lecseréltük, ez nagy változás, most is folyik az erre való felkészülés, és persze azon is dolgozunk, hogy elvégezzük a jövő évi sikerhez szükséges változtatásokat, ami azért nem kevés munka.”