A 2012-es idényhez hasonlóan a jövő évi szezon is 20 futamból állt volna eredetileg, de a New Jersey-i utcai futam kidőlésével 19-re csökkent a szám.
Azóta felmerült, hogy a 2009 óta hiányzó Francia Nagydíj lehet a pótlás, de az az ügy elakadt. Most a legutóbb 2011-ben megrendezett Török Nagydíj újjáélesztése van terítéken.
A 2005-től az Istanbul Park pályán tartott futam szervezői 2012-re nem tudtak megegyezni a rendezési díjról, de most egy török magánbefektető is a verseny mögé állna. Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nal évek óta személyes ismeretségben levő Vural Ak 5 millió dollárt fizetne saját zsebből, ezt kellene az államnak kiegészítenie. 
Ak szerint az ő 5 milliója és a kormányzat által ajánlott 13,5 millió már igen jó tárgyalási alap, ezt kellene valahogy felkerekíteni az Ecclestone által kért 26 millió környékére. “Már közel járunk 20 milliós összeghez” – mondta.
Ecclestone sem zárkózik el az ötlettől: “Örömmel tárgyalnánk az ügyről az illetékesekkel! Nagyon szívesen visszatérnénk Törökországba.”
Törökország visszatérésével papíron ugyan 20 futamosra hízna a naptár, de lehetséges, hogy Franciaországgal is meg kell majd egyezni valahogy, ugyanis pillanatnyilag a Német Nagydíj sorsa is kétséges – igaz, a Nürburgring képviselői múlt csütörtökön Londonban találkoztak Ecclestone-nal, a megbeszélést követően pedig azt mondták, “bizakodóak”.