Az Autosport magazin tegnap este Londonban megtartotta szokásos díjkiosztóját, amelyen az idén sorozatban harmadik világbajnoki címét bezsebelő Sebastian Vettel zsinórban harmadik “Az Év Versenyzője” díját is megkapta.
A Red Bull Racing sikerét teljessé tette, hogy a konstruktőri bajnoki címet megszerző RB8-as az “Az Év Versenyautója” díjat is vitte, ezt a főtervező, Adrian Newey vette át a csapat képviseletében. Ugyanúgy tripláztak, mint Vettel.
Az “Év Brit Autóversenyzője” a 2012-ben három futamot megnyerő mclarenes Jenson Button lett, aki csapattársát, Lewis Hamiltont, a Force Indiá-s Paul di Restát, az idén harmadik Indianapolis 500-as győzelmét arató Dario Franchittit, a 2012-es túraautó-világbajnok Rob Huffot és a DTM-es Gary Paffettet előzte meg a szavazáson.
A Sauber nemrég lemondott alapító-csapatfőnöke, Peter Sauber életműdíjat kapott, míg a Forma-1 örökös doktoraként ismert, szeptemberben elhunyt Sid Watkins professzor előtti tisztelgésként a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi csoportja az “Úttörő és Innovációs Munkáért” járó díjat kapta meg, amelyet a professzor özvegye vett át.
Az Autosport, a Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) és a McLaren közös, feltörekvő brit tehetségeknek járó díját az idén az Észak-Európai Formula Renault 2.0 bajnoki címét megszerző Jake Dennis kapta. A 17 éves pilóta a teljes jogú BRDC-tagság és a 100 ezer fontos pénzdíj mellett egy McLaren-tesztlehetőséget is kapott.