Felipe Massa tartott attól, hogy a Ferrarinak nem lesz elegendő a szezon első felében nyújtott teljesítménye és nem hosszabbítja meg szerződését 2013-ra. A brazil valóban nem kezdte jól az évet, az idény első felében mindössze 23 pontot gyűjtött, a Ferrari sem sietett megnyugtatni, hogy azért számít rá jövőre.

Végül a Ferrari csak aláírt egy újabb évet Massával, aki ezután megtáltosodott: 122 ponttal és két dobogós helyezéssel fejezte be a szezont. “Az év első felében nagyon aggódtam a szerződés miatt” – ismerte el Massa, egyben magyarázatot adott arra, hogy miért volt harmatgyenge. “Nem gondoltam volna, hogy a Ferrari tényleg a nyár végéig kivár a jövő évi felállás bejelentésével.”

“Amióta Maranellóban vagyok, azóta pletykálnak rólam. Már az első évemben szó volt egy csomó olyan pilótáról, aki állítólag a helyemre ülhet, ezekből a híresztelésekből mégsem lett semmi.”

“Kezdetben túl nagy figyelmet szenteltem ezeknek a dolgoknak, idén is. Aztán augusztusban azt mondtam magamnak, hogy csak a versenyzéssel kellene törődnöm, élveznem a vezetést és csinálni a dolgom. Most erősnek érzem magam, és az utolsó kilenc versenyen jöttek is az eredmények. Optimista vagyok a jövőt illetően!”