A Sauber 1993 óta tartó F1-es története legjobb évét teljesítette idén, négy dobogóval, sok-sok ponttal zárták 2012-t, kis híján a Mercedes gyári csapatát is elverték. A 2001-ben elért konstruktőri 4. helytől ugyan elmaradtak, de összességében sosem volt olyan versenyképes a csapat, mint most.
A csapatfőnöki posztról nemrég leköszönt alapító, Peter Sauber szerint a folytatás is hasonló lehet, a svájci Blick vasárnapi számában már arról írt, alig várja az első 2013-as tesztet, amikor pályára lép az új autó, a C32-es.  
“Nagyon bizakodó vagyok. Mivel a műszaki szabályok nem sokat változnak, építhetünk a C31-esre. Pillanatnyilag a terv szerint haladunk az új autóval, meggyőződésem, hogy február 5-én Jerezben gyors autót küldünk majd pályára.”
Sauber úr kitért a Force Indiától átcsábított Nico Hülkenbergre is, akiben nagyon jó fogást lát:
“Nem kell sokat mondanom Nico Hülkenbergről, de az különösen meggyőző volt számomra, ahogyan az idény második felében dominálta a nagyra tartott csapattársát, Paul di Restát. Sao Pauló-i szereplése pedig egészen felvillanyozott minket!”
Hülkenberg mellé a Sauber 2013-ra a korábbi tartalékost, a mexikói szponzori hátszelet élvező Esteban Gutierrezt lépteti elő.