A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali tegnap egy spanyolországi sajtófórumon beszélt. Az olasz előbb előadta a csapat Vettel-incidenssel kapcsolatos álláspontját, majd áttért az idény értékelésére. 
“Hihetetlen idény volt, és meggyőződésem, hogy Fernando igazán megérdemelte volna a címet. Nem csak azért mondom ezt, mert a mi pilótánk, a kollégák és megfigyelők többsége is egyetért ezzel. Hogy mi hiányzott hozzá? Gyorsabb autó és egy kis szerencse, hiszen tulajdonképpen kettővel kevesebb futamot teljesített, mint az ellenfelek” – utalt újra a kiesésekre a főnök.
“Fernando idényét 10 pontosra értékelném. Fantasztikus pilóta, aki az elképesztő tehetségét adja a gárdánknak, visszafogott, ha arra van szükség, és a jó irányba viszi a csapatot, ha a dolgok nem mennek jól. Megtiszteltetés, hogy a csapatunk tagja! Igen, mostanra háromból kétszer az utolsó futamon csúszott ki a kezünkből a cím, ez kemény, olyan, mint a bokszolónak a gyomros, de reagálunk erre, és hadd szögezzem le: Maranellóban nagyon szeretnénk megnyerni a visszavágót. Jövőre mi akarunk győzni, mi akarunk a legjobbak lenni.”
“Az F1 bonyolult világában nem elég csak egy gyors autó, kell hozzá a legjobb pilóta is, az pedig már megvan, aztán kell a műszaki megbízhatóság, a legjobb stratégiák, a legjobb bokszutcai munka és egy kis szerencse is. A most véget ért bajnokságban a miénk volt a legjobb pilóta, a legjobb megbízhatóság, és a pit wallon és a bokszutcában is kiváló volt a munkánk. 
“Az autó nem volt megfelelő, még ha a nehéz kezdet után sikeresen is javítottunk rajta. Egy kis szerencse hiányzott, főképp Spában és Szuzukában. Ezért a csapatnak 7 pontot adnék csak, azonban hadd tegyem hozzá, hogy Montezemolo elnök úrral együtt én is nagyon büszke vagyok az idei munkánkra. Jövőre javítanunk kell a gyenge pontjainkon, és meg kell őrizni az erősségeinket!”