Pénteken, november 30-án lejárt a 2013-as Forma-1-es világbajnokság nevezési határideje, azaz a jövőre indulni kívánó csapatoknak be kellett fizetni a drasztikusan megemelt nevezési díjakat. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) körülbelül 15 millió dollárt (3,2 milliárd Ft) kaszált.
A 2013-ra bevezetett módosítások alapján minden csapat 500 ezer dolláros alapdíjjal, plusz a szerezett pontok után számított további összeggel nevezhet. A konstruktőri bajnok esetén pontonként 6000 dollárt számítanak fel, amely a 460 ponttal nyerő Red Bull Racing esetében 3,26 millió dolláros (706 millió Ft) kiköhögését jelenti.
A 400 ponttal második helyen záró Ferrari 2,5 millió (541 millió Ft), míg a harmadik helyet megszerző McLaren 2,39 millió dollár (517 millió Ft) leszurkolása után indulhat jövőre.
A csapatok közül még a Lotus fizetett 2 millió dollár felett, míg a többiek 1 millió környékén vagy az alatt válthatták meg az indulást. A pontot nem szerző Caterham, Marussia és HRT az 500 ezer dolláros alapdíjjal úszta meg. Vagyis ha pontosabbak akarunk lenni, úszhatta meg, ugyanis valószínű, hogy a sereghajtó spanyol kiscsapatnak vége, vásárló nélkül bezárt a bazár.
A technikai főnök, Tony Cuquerella legalábbis erre utalt egy friss twittjében: “Négy évvel ezelőtt felvetettem egy barátomnak egy spanyol F1-es csapat indítását. Ma, három év után a HRT történetének utolsó fejezete íródik.”