Kimi Räikkönen elsősorban Forma-1-es pilóta, de azok közé tartozik, akiknek minden miben vagy min ülnek, a lényeg, hogy gyorsan menjen. Az F1-es kihagyása idején ralizott, de a Forma-1 mellett is indult már hobbiból motorcsónak-versenyen és motorosszán-futamokon is.
Legutóbb épp egy éve, nem sokkal azután, hogy leszerződött a Lotushoz. Az akkori kaland nem sült el jól, az F1-es visszatérés előtt néhány héttel csuklóját törte, de úgy tűnik, ez nem aggasztja túlságosan, a csapat pedig inkább ráhagyja, amíg a pályán hozza az eredményeket – márpedig idén hozta -, nem akarják korlátozni. 
Räikkönen él is a lehetőséggel, az osztrák APA hírügynökség szerint a téli szüntet ezzel kezdi, a jövő hétvégén, december 8-án az ausztriai Saalbachban egy 70 lóerős motorosszánt terelget majd egy versenyen.
A 2007-es bajnok sikeres évet tudhat maga mögött, mind a 20 futamon célba ért – mindössze egyetlen versenykör hiányzott a 100 %-hoz -, 19-szer pontot szerzett, hatszor állt dobogóra, Abu-Dzabiban futamot is nyert. 207 pontjával Sebastian Vettel és Fernando Alonso mögött a 3. lett.
“Igyekeztem mindent beleadni, pontokat szerezni, nyilván ehhez meg célba kell érni. Jó autónk volt, és nem nagyon keveredtem balesetekbe. Nem voltak előzetes elvárásai, szóval egész jó kis idényem volt. Voltak jó eredményeim és minden versenyt befejeztem. Ebben a tekintetben egészen kiemelkedő volt. Ami az eredményeket illeti, lehetett volna még jobb is, de sokkal rosszabb is. Összességében elégedett vagyok” – értékelt pár napja.
Räikkönen 2013-ban is a Lotusnál versenyez majd.