Miután a finn Turun Sanomat átböngészte a statisztikákat, arra jutott, hogy idén a Marussia újonca, a 2013-ban már a Caterhamnél vezető Charles Pic egy új, nem túl irigylésre méltó F1-es rekordot állított fel: ő lett az egy idényben legtöbbször megelőzött versenyző.
A lap szerint az előd az olasz Stefano Modena volt, aki 1989-ben Brabhamjében 68 alkalommal láthatta, hogy valaki elé kerül, míg Picet idén 70-szer utasította maga mögé egy-egy rivális. 
A csapattárs, Timo Glock is hasonlóan szerepelt, így a Marussia két autóját összesen 134-szer előzték meg versenyen, a Caterham 119 alkalommal második, a HRT 114-gyel harmadik. 
Tegyük hozzá, hogy a Marussia “győzelme” azért azt is jelenti, hogy viszonylag sok időt töltöttek a pályán, gyakoribb kiesések esetén alacsonyabb lenne a szám.
A három kiscsapat közül azért a Caterham volt e legmegbízhatóbb, háromszor nem rangsorolták valamelyik autójukat. A Marussiánál ez a szám 6, a HRT-nél 11 volt. A kieséseken felül Vitalij Petrov és Timo Glock egy-egy futamon nem rajtolt, míg a HRT-nek nem sikerült kvalifikálnia a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra.