A Forma-1-ben nincs irgalom 1
A Forma-1-ben nincs irgalom 2

A Forma-1-ben nincs irgalom

A Forma-1-ben nincs irgalom

A Forma-1-ben nincs irgalom 5
A Forma-1-ben nincs irgalom 6
Fotó megosztása:
Bár korábban egyértelműnek látszott, hogy a Lotus Romain Grosjeant is megtartja 2013-ra, a balesetekkel tarkított finis és a pilótapiac bőséges kínálata miatt a jövő továbbra is bizonytalan számára. Az elmúlt napokban Heikki Kovalainent és Kobajasi Kamuit is hírbe hozták a helyével.
A svájci Le Matinnek nyilatkozva maga Grosjean is elismerte, hogy cseppet sem könnyű a helyzete:
“Igen, a Forma-1-ben nincs pardon. De így van ez a csúcson, ugyanez a helyzet a bankszakmában vagy az órásoknál is. Nincs irgalom. Az F1-ben kevés a versenyzői állás, semmi nem jár ajándékba” – mondta a 26 éves pilóta, aki 2009-es renault-s beugrása után idén teljesítette első F1-es szezonját. 
 
“Nagyon sokat tanultam idén, még annál is többet, mint vártam. Az F1 világa még annál is keményebb, mint ahogy képzeltem. Amikor visszatértem, tudtam, hogy egy hegyet kell majd megmásznom, de amikor elkezdtem a kapaszkodást, akkor láttam csak, hogy milyen magas is.”
Ami a jelölteket illeti, a mostanában már az F1-től való búcsúra készülő Kovalainen irányából nem érkeztek hírek, Kobajasi viszont szépen halad a pénzgyűjtéssel, a japán támogatók számára elindított adománygyűjtő weboldalán hat nap alatt majdnem 128 millió jent (kb. 335 millió Ft) szedett össze, ami a szerződési tárgyalásoknál igen meggyőző érv lehet.